Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Ledig under 30 år

Er du under 30 år, ikke medlem af en a-kasse eller ikke har gennemført en erhvervskompetencegivende uddannelse kan du søge om uddannelseshjælp.

Har du, i en periode, ikke mulighed for at kunne forsørge dig selv, har du have ret til at søge om hjælp til forsørgelse fra det offentlige.


Du kan søge om uddannelseshjælp via borger.dk, hvor du vil blive guidet gennem ansøgningsprocessen og blive vejledt om hvilken dokumentation der kræves for at din ansøgning kan behandles. Bemærk at du skal søge uddannelseshjælp via kontanthjælpslinket på borger.dk. Dette skyldes tekniske årsager, men vil ikke have indflydelse på din konkrete ansøgning.


Du skal efterfølgende henvende dig i åbningstiden på ungeindsatsen, Norddjurs kommune, indenfor 2 hverdage.


Har du ikke har internetadgang, eller andet der hindrer dig at søge digitalt, kan du henvende dig personligt i Ungeindsatsen og få vejledning og hjælp til ansøgningen.


Bemærk, at du først kan søge om økonomisk hjælp den dag du melder dig ledig på jobnet.dk.


Den økonomiske hjælp vil være afhængig af i hvilket omfang du er omfattet af pligten til at tage en uddannelse.


Ungeindsatsen skal derfor, ved første samtale med dig, vurdere om:

  • Du er åbenlyst uddannelsesparat, dvs. at du umiddelbart kan påbegynde og gennemføre en uddannelse
  • Du er uddannelsesparat, dvs. at du indenfor en periode af ca. 1 år vil kunne påbegynde og gennemføre en uddannelse.  
  • Du er aktivitetsparat, dvs. at du har så mange udfordringer, at det ikke er realistisk du vil kunne påbegynde en uddannelse indenfor en tidshorisont af ca. 1 år


Du kan finde mere information omkring de lovkrav du bliver underlagt på retsinformation.dk under Lov om Aktiv Beskæftigelsesindsats.


Du kan læse mere om uddannelseshjælp under afsnittet ”Økonomi”.

 

Nyttige links

Her finder du nyttige links...