Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Podcast om ungdomsuddannelser

Podcastserien 'Samtaler om uddannelse' går tæt på unge og deres uddannelsesvalg.

Samtaler om Uddannelse er en podcastserie fra Ditbarnsfremtid.dk, hvor forskere, vejledere og andre folk fra sektoren er i studiet med elever fra forskellige ungdomsuddannelser. 

Blandt de medvirkende er sangerinden Simone med kunstnernavnet Lacy Lynx, der har ladet musikken forme sin unikke vej gennem uddannelsessystemet. Hun har en hf-eksamen og håber nu på, at uddannelsen til serviceøkonom kan give hende redskaberne til at åbne sit eget spillested.

Du møder også tømrerlærlingen Oscar, der i en alder af blot 20 år er ved at sætte sit eget hus i stand - og VVS’eren Loke, der har brugt sin eux-uddannelse som springbræt til at komme ind på psykologistudiet.

Derudover medvirker Julie, der gerne vil være anklager, og htx-eleven Josephine, der bruger en del af sin fritid på at gøre Horsens til et bedre sted for unge.

Nada er inviteret i studiet for at fortælle om, hvordan det var at skifte linje midt i 2.g. Hun kommer også med flere gode råd til de unge, der lige er startet på en ungdomsuddannelse.

Anna indvier os i, hvorfor hun skiftede gymnasiet ud med en erhvervsuddannelse - og hun mener, at hele byggebranchen skal tage et større ansvar for at gøre byggeriet bæredygtigt.

KLIK HER for at lytte til podcastserien - eller find Samtaler om uddannelse der, hvor du normalt finder dine podcasts

 Podcast