Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Praktik

Erhvervspraktik er et individuelt tilbud til elever i 8. og 9. klasse, hvor du følger dagligdagen i en virksomhed.

Praktik

Erhvervspraktik er et individuelt tilbud til elever i 8. og 9. klasse, hvor du følger dagligdagen i en virksomhed. Ifølge lovgivningen har du ret til at komme i erhvervspraktik i op til en uge, hvis du går i 8. eller 9. klasse.

Der er mulighed for at komme i specialpraktik - Dette skal som hovedregel ansøges mindst 6 uger før eller på bestemte datoer. Læs mere herunder:

Praktik i Forsvaret

Praktik i Danmarks Radio

Du opfordres til selv at finde en praktikplads, hvis det er muligt. Aftale om praktik laves mellem din skole, dine forældre og virksomheden.

Hvis du vil i praktik så husk:

  • Snak om det derhjemme - er praktik en god ide?
  • Aftal det med din skole (hvilke uger kan du ikke kan, osv.)

Der er i 8., 9. og 10. klasse mulighed for erhvervspraktik. Formålet er at afprøve et job og derigennem få indblik i forholdene på en arbejdsplads.
Elever og forældre skal selv finde og træffe aftale om en praktikplads.

Praktikpapirer

Før du kan starte i praktik skal lave en aftale med et praktiksted og derefter skal du udfylde en praktikseddel. Du kan finde sedlen på unoung under praktik
- klik her for at komme til unoung

Når du har udfyldt sedlen afleveres den til din uddannelsesvejleder der sørger for at oprette praktikken.

Under praktikken er du dækket af Statens Erstatningsordning. Arbejdsmiljøloven skal overholdes og opholdet er ulønnet. Du får som hovedregel dækket dine transportudgifter af skolen.

 

Kommende begivenheder

Uge 10 - 2021

Brobygning for 8.klasser i Norddjurs kommune

UU Links