Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Uddannelsesvalg

Efter 9. kl. eller 10. kl. kan du tage en ungdomsuddannelse. Den kan enten være rettet mod et bestemt job - en erhvervsuddannelse, eller forberede dig til at læse videre - en gymnasial uddannelse.

Uddannelsessystemet

Uddannelseshæftet 2022

Læs det nye uddannelseshæfte - klik på billedet herunder. Hæftet åbner i pdf-format.

Uddannelseshaefte 2022

Optagelse.dk

I det tidlige forår - frem til 1. marts - tilmelder eleverne i alle 9. og 10. klasser sig en ungdomsuddannelse eller andet forløb efter grundskolen.

Uddannelsesplanen vil fungere som elevens ansøgning om optagelse på en ungdomsuddannelse og til 10.klasse kommunal/privat/efterskole

Det er elev og forældremyndighedsindehavers ansvar, at overholde frister for overførsel af elevens færdige uddannelsesplan til www.optagelse.dk.

Eleven skal her færdiggøre den endelige ansøgning, her bruges også UNI-login.

Se film om studievalg her:

EUD/EUX – Erhvervsuddannelser

En erhvervsuddannelse kan tage mellem 1 1/2 år og 5 1/2 år. 

Du kan begynde lige efter folkeskolen. Uddannelserne veksler mellem skolegang og praktik.

Gymnasielle uddannelser (STX, IB, HF, HHX, HTX)

Gymnasiale uddannelser kan være en STX, IB, HTX, HHX eller HF. En gymnasial eksamen giver dig mulighed for at søge ind på en videregående uddannelse.

For at kunne søge en gymnasial uddannelse er der nogle betingelser du skal opfylde. Se betingelserne under den enkelte uddannelse.

FGU

FGU står for Forberedende Grunduddannelse. Det tilbuddet til dig, der er under 25 år og har brug for at blive klar til en erhvervsuddannelse, gymnasial uddannelse eller til at få et arbejde.

 

Kommende begivenheder

Uge 10 - 2021

Brobygning for 8.klasser i Norddjurs kommune

UU Links